Árulkodó jelek, amelyek azt mutatják, hogy a mentorált nem tartja be a szerződést

Árulkodó jelek, amelyek azt mutatják, hogy a mentorált  nem tartja be a szerződést

Minden csodásan alakul, Ön rátalált a saját mentoráltjára, találkoztak, beszélgettek, és közösen úgy döntenek, hogy érdemes folytatni. Eleinte minden jól megy, aztán valahogy lelassulnak a dolgok. Fizetésnapon ugyan mindig szívesen randizik Önnel, de más napokon egyre gyakrabban jön közbe valami. Aztán egyszerre rá kell jönnie, hogy sem Önt, sem az Önök között létrejött megállapodást nem veszi komolyan a másik fél. Erre mondjuk, hogy “hamis a baba”. 
Mit lehet tenni egy ilyen helyzetben? Nyilván felmondani a megállapodást, és nem fizetni többé egy vasat sem. De meg lehet előzni a komolyabb, felesleges költekezést, ha Ön észreveszi az intő jeleket. Ebben próbálunk most segíteni!

A falánk

Vele nem lenne baj, mármint a megállapodásnak azzal a részével, ami rá vonatkozik. Viszont kórosan aggódik a juttatása miatt, folyton előhozza, és ahogyan telik az idő, lassan egyre többet és többet követel, függetlenül attól, hogy kevesebben állapodtak meg a kapcsolat kezdetén. Az első jelre célszerű ismételten lefektetni a szabályokat. Ha ez nem felel meg a kis falánknak, akkor nincs mese, váltani kell.

Az érdes

Igen, ennek a típusú mentoráltnak nem lehet azt mondani, hogy “Édesem!”, inkább azt, hogy “Érdesem!” Nincs az a megállapodott juttatás, amely meg tudná változtatni. Szókimondó, durva, erőszakos, és nincs az a szépség, nincs az a báj, ami ezt ellensúlyozni tudná. Úgyhogy, ha nem csiszolódik, akkor le kell pattintani!

###KÉP###

A játékos

Nem, sajnos nem abban az értelemben… Ez a mentorált mindig az utolsó pillanatban mondja le a randit egy hihető (vagy kevésbé hihető) történettel. A leglelkesebb azokon a találkozókon, amikor az apanázsát megkapja, és a többi alkalommal bizony eléggé lassan hangolódik rá a mentora lelkivilágára. Mindig van egy trükk a tarsolyában, amivel el tudja odázni a megállapodás alapján ráháruló feladatokat, és ettől a mentor egyre bosszúsabb és egyre kimerültebb lesz. Ha az első randitörlésnél nem is, de a másodiknál mindenképpen tisztázni kell vele, hogy a megállapodás rá is vonatkozik. Ha nem értette meg - lapát!

A bizonytalan

Ez a típus maga sem tudja, mit akar. Bizonytalan önmagában, bizonytalan a döntéseiben, bizonytalan abban, hogy egyáltalán ott van-e, ahol lennie kell… A folyamatos bizonytalanság aztán aláássa a mentorával való kapcsolatát is. Ez a típus képes egész randi alatt a mobilját bámulni. De Ön ne legyen bizonytalan: váltson!

A bizalmatlan

Nyugodjon meg, ez a típus nem Önben nem bízik, hanem senkiben sem, beleértve talán önmagát is. Folyamatosan önigazolást keres, minden egyes bókot, amit kap Öntől, megkérdőjelez, és újra meg újra hallani akarja, hogy Önök valóban összeillenek mint mentor és mentorált. Teljesen a mentorára hagyatkozik, szinte ráragad, mint egy mágnes, és abban a pillanatban, ha ezt Ön soknak érzi, a mentoráltja azonnal azt képzeli, hogy meg akarja szakítani a kapcsolatukat. és ez nem alaptalan.

##KÉP###

A ragadozó

Ő a legveszélyesebb fajta, amint lehull a lepel, azonnal szakítani kell vele, de a legjobb elkerülni messziről - ha lehet. Ez a mentorált könnyedén alkalmazza az összes fegyvert, ami csak egy párkapcsolatban bevethető. Nem ritka eszköztárában a zsarolás, illetve az ezért beszedett pénz sem. A zsarolás lehet érzelmi (ez talán a szerencsésebb változat), de a dolog el is fajulhat, és átcsaphat akár valós zsarolásba, amikor a mentor életviszonyaiba is képes beavatkozni a mentorált azért, hogy folytatódjon a viszony - vagy ha az nem is, de a pénzcsap ne apadjon el.